Sökandet efter det rätta boendet pågick i flera år, svaret blev Svärtinge Skogsbacke. Familjen Bulin har nu flyttat in på Lummerstigen.

Mitt i allt flyttkaos tar sig Kristina och Fredrik Bulin tid att välkomna oss till deras nya hem i Svärtinge Skogsbacke.

– Vi har letat aktivt i tre år och det är svårt att hitta rätt, men just det här området, och att bo vid vattnet har varit en dröm, berättar Kristina.

Efter att ha bott i Finspång, Norrköping och även nordligare delar av landet tror de sig nu ha kommit hem. Paret arbetar båda två på Siemens i Finspång och belyste särskilt närheten både dit och till Norrköping som viktiga faktorer till varför flyttlasset gick just hit.

– Läget och sjön, men även närheten till skog var viktig, framförallt för barnen, säger Fredrik.

Och ja, barnen Emma, 5, och Emil, 2.5, verkar redan ha hittat rätt där de susar fram på sina cyklar på vändplanen framför huset.

– Det känns bra med minimerad trafik när man har småbarn, och att det satsas på Svärtinge i övrigt också såklart, säger Fredrik och syftar på den nya idrottsanläggningen i anknytning till skolan med tillhörande fritidsgård.

Flera fördelar med nybyggt

På insidan av den nybyggda villan finns fortfarande några flyttlådor att packa upp, men det kommer inte innebära några större problem enligt Kristina.

– Nej, vi har varit ute i god tid i val av både tomt och hus. Det har gjort att vi kunnat påverka mycket. Vi har anpassat och justerat efter våra behov, en möjlighet man har med Myresjöhus, säger hon.

Vardagsrummets stora fönster i söderläge skvallrar om en härlig vy över sjön Glan. Vi tar därför ett avslutande foto på baksidans gräsmatta.

Vårt besök har nått sitt slut, men för familjen Bulin är det bara början.